Ekologisk jordnötsås

Det här en grymt god sås som har både bett och crunch, chilistyrkan bestämmer du själv.

Grundrecept ca 4 portioner:

Värm en skvätt neutral olja (jag förordar rapsolja) i en kastrull.

Tillsätt en hackad lök, en krossad vitlöksklyfta och hackad färsk chili el tex sambal oelek efter smak och fräs tills löken mjuknar.

Släng i ett par nävar salta ekologiska jordnötter och låt dem fräsa med en stund, tillsätt 1-2 matskedar creme fraiche, en skvätt vatten el mjölk, ett par droppar citron el limesaft och mixa såsen slät med stavmixern.

Späd såsen med vatten el mjölk till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Gröna recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s