Tradera – ett hållbart beroende

Jag har ett riktigt Traderaberoende, jag älskar att leta, kolla, buda, köpa och sälja på Tradera. Mest av allt gillar jag jakten, att leta efter något specifikt och känslan när man hittat något riktigt bra och budar hem det. Jag köper nästan allt på Tradera: kläder, skor, husgeråd, glas, porslin, presenter, möbler, frön ja det mesta helt enkelt. Mest köper jag vintagegrejer till hemmet och kläder. Jag fattade ett beslut för ett tag sedan att köpa second hand istället för nytt i så stor utsträckning som det går. Dels för miljöns skull och dels för att det känns mycket bättre att köpa något själfullt vackert objekt som funnits och använts länge än nyproducerat dussinskräp. Därför håller jag på att byta ut de mesta bruksföremålen från IKEA o dyl här hemma som porslin, skålar, husgeråd osv mot gamla fina saker. Sedan jag fattade beslutet att inte köpa nya saker har jag inte varit på det stora möbelvaruhuset en enda gång och jag brukade åka dit minst en gång i månaden och handla på mig (oftast) onödiga grejer.  Det känns riktigt bra när man öppnar skåpen och möts av snygga och tidlösa 50tals färger och former i hållbara material snarare än vitt, nytt och själlöst formspråk. Det mesta går också att sälja på Tradera, här hittar du mina auktioner.

 

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Antikt & Design, Byteshandel - grunden till ekonomin, CSR, Grön och skön heminredning, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Loppis, Miljö, Nyttbytt, Second hand, Tradera, Vintage och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s