Ekologisk kantarellpasta

kantarellpastaIgår lyxade vi till det med världens godaste kantarellpasta på egenplockade kantareller. Vi har det så bra förspänt att mina svärföräldrar tokplockar, förväller och fryser in mängder med kantareller och varje gång vi ses så sticker dom till oss några påsar.

Här är receptet:

Finhacka en gul lök och fräs i olivolja med en nypa salt och ev en bit hackad purjo.

Tillsätt kantareller eller annan svamp och stek till det mesta av vätskan kokat in.

Tillsätt grönsaksbuljong, 1 tsk tomatpuré, en skvätt svampsoja, peppar, timjan och massa dijonsenap och låt det koka ihop.

Rör i ett par msk creme fraiche eller grädde och ca en dl mjölk, red såsen med maizena till lagom konsistens, späd med mjölk om den blir för tjock, smaka av med salt och kryddor.

Servera med nykokt ekologisk pasta och toppa med riven parmesan och gröna skott.

Enjoy!

 

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Gröna recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s