Linneas lilla gröna pastasallad

När sommaren börjar knacka på dörren kommer pastasalladscravings som ett brev på posten för mig. Jag kan äta pastasallad varje dag när det är varmt väder och den går att variera i all oändlighet. En del tycker att pastasallad är otrendigt, trist och endast passar på en studentbuffé men det tror jag bygger på fördomar. Min pastasallad är allt annat är trist! Och dessutom är den oslagbar som picknickmat och passar perfekt till grillat och rosé – sommarens måsten!

Koka upp pastavatten med salt och en hel vitlöksklyfta med skalet på. Koka valfri sort kort (gärna ekologisk) pasta tills den är knappt mjuk, det är ett ypperligt tillfälle att göra slut på pastarester, kokt eller okokt. Häll av pastan och spola av den med ljummet vatten och häll över den i en rymlig skål.

Vitlöksklyftan blir basen till en vinaegrettedressing som kan smaksättas som man vill. Mosa den skalade klyftan med lite salt och olivolja, tillsätt en skvätt vinäger eller citronsaft, för att bryta av och smaksätt med tex dijonsenap, färska eller torkade örter, rivet citronskal från en ekologisk citron eller vad du gillar och smaka av med salt, peppar och honung.

Hacka och tillsätt grönsaker till lagom munsbitar tex tomater, gurka, paprika, purjolök,  blomkål, broccoli , sparris, ett par msk av linneas lilla gröna inkokta tomater (se recept) mm. Blanda i en burk sköljda och avrunna bönor eller linser. Tillsätt hackade färska örter tex basilika, timjan, oregano och gräslök och slå över dressingen. Låt pastasalladen stå ett tag så att smakerna blandar sig.

Strax före servering blandar man i smakrika salladsblad såsom ruccola och spenat, toppa med mogen avokado i bitar, stekt eller grillad halloumi eller annan ost som mozzarella eller fetaost i bitar och rostade frön eller nötter tex solros- eller pumpafrön.

Pastasalladen kan förberedas och blir bara godare av en natt i kylen men tillsätt salladsbladen, avokadon och fröna strax före servering.

Smaka av med salt, peppar, balsamvinäger och olivolja.

Enjoy!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Ekologi, Grön barnmat, Gröna middagstips, Gröna recept, Linneas lilla Gröna, Miljö, organic, vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s