Rataouille – grönsaksröra

Ratatouille är en fransk grönsakssås som passar till allt möjligt, grillat, pasta, ris, på pizzan och varma mackor bara för att nämna ett par möjligheter. Såsen går bra att frysa och rester kan man slänga ner i en pastasås.

Gör ungefär så här:

Grovhacka en lök i valfri färg och fräs i olivolja i en stor kastrull tillsammans med lite socker, lite salt och en krossad vitköksklyfta. När löken blivit mjuk men inte fått färg tillsätt grovhackad paprika, zuchini och aubergine gärna i olika färger. Det ska inte vara något finlir utan såsen ska vara rustik. Tillsätt 1-3 hackade färska tomater och 1-2msk tomatpuré plus vatten eller en burk krossade/hela tomater. Tillsätt en buljongtärning, timjan, örtkryddor, ta ett par tag med svartpepparkvarnen och smaka av en bra balans med salt och socker.

Låt såsen koka ihop under lock till lagom konsistens, minst tio minuter och gärna längre. Såsen kan varieras med tex svamp och rivna morötter, linser eller bönor det blir lite mindre autentiskt men ändå riktigt gott.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Gröna recept, Linneas lilla Gröna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s