Ska vi byta grejer med varann?

Som ekonomhistoriker vet jag en del om byteshandel och som miljöaktivist som gillar att shoppa men har studentbudget är byteshandel ett perfekt alternativ till att köpa nytt och slänga.

På facebook finns det en helt underbar grupp människor som sysslar med byteshandel i Stockholmsområdet. Gruppen heter Bortskänkes/Bytes/Mottages 08-området är är en grupp helt utan försäljning där man kan efterlysa saker man är i behov av, be medmänniskor om råd eller hjälp med något, skänka saker man inte använder eller helt enkel byta grejer med varann.

Denna vecka har jag fixat nya trädgårdsmöbler till min mamma för att ersätta de från 70-talet som hon har ärvt av grannen :), de bytte ägare för en flaska rioja. Jag har hämtat konsoller och blomlådor till balkongen som byttes mot två pocketböcker och lite ärtfrön och igår träffade jag en kille och bytte frön till balkongodlingen. Man får träffa massa intressanta människor, det är snällt mot miljön och bra resursförvaltning och bäst av allt helt gratis.

Byteshandel är underbart!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Byteshandel - grunden till ekonomin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s