Svenska tomater

Jag har upptäckt vikentomater, svenska tomater som odlas med häsyn till miljön, utan kemiska bekämpningsmedel och smakar underbart. Bra mycket bättre är spanska och holländska besprutade växthustomater som drivs upp i mineralull och aldrig kommer i kontakt med jord.

På deras hemsida kan man läsa om deras miljöarbete och få inspiration och läckra tomatrecept.

http://www.vikentomater.se

Tomater ska förvaras i rumstemperatur för att smaka bäst och för att det nyttiga lykopenet ska utvecklas.

Av de fina och goda tomaterna gjorde jag en enkel tomatsllad med hallonbalsamvinäger, örtolja och lite flingsalt, enkelt och ljuvligt. Skålen är signerad Hertha Bengtsson och är fyndad på Tradera.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Linneas lilla Gröna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s