Släng inte maten! Potatisbullar på överblivet potatismos

Att slänga mat är ett otroligt resursslöseri och ofantliga mängder mat slängs av hushållen och restauranger helt i onödan. Jag försöker vara noggrann med att ta vara på rester, frysa in det som inte går åt och laga matlådor. Att göra potatisbullar på potatismos som blivit över är smart, enkelt och gott. Potatisen ska helst vara ekologisk för potatis besprutas sjukt mycket. Det kostar lite mer men är verkligen värt.

Superenkelt, gör bara så här:

Tillsätt en äggula till det kalla potatismoset, om du har mycket mos kan det behövas två gulor. Spara äggvitan och stek till frukost ;). Smaksätt med salt, peppar, hackad purjolök, örter, ost eller vad du vill. För matigare biffar kan du också tillsätta bönor eller kikärtor i moset. Tillsätt ngn matsked ekologiskt vetemjöl, om smeten är lös tillsätt lite mer mjöl. Forma små biffar och doppa dem i ströbröd, stek i neutral olja tills de är gyllenbruna och tillsätt lite smör för smak och frasighet mot slutet av stekningen. Det fungerar såklart med andra rotfrukter för variation.

Enjoy!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Ekologi, Grön barnmat, Grön mat, Gröna köp, Gröna middagstips, Gröna recept, Hållbar utveckling, Linneas lilla Gröna, vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s