Hållbar fiskguide – MSC-märkning för hållbart fiske

Det där med fisk är knepigt tycker jag och många med mig. Det är inte lätt att veta vilka sorter som är hållbara och vilka man bör undvika. Man ska helst ha koll på arter, olika bestånd, vilka platser de är fångade på, fisketeknik och olika märkningar för att vara så säker som möjligt vilket inte är helt lätt. Dessutom ändras rekommendationerna, för inte alls länge sedan uppmanades till totalt torskstopp och nu är det fritt fram att konsumera torsk från östra Östersjön då torsken verkar ha återhämtat sig där.

Ovan har jag publicerat den lista på de senaste rekommendationerna för fiskkonsumtion från WWF som kan hjälpa dig som konsument som vill äta fisk på ett mer hållbart sätt. Ett annat sätt är att titta efter MSC-märkt fisk i affären. MSC står för Marine Stewardship Council och är en märkning för fisk och skaldjur som innebär att råvarorna kommer från ett certifierat och hållbart fiske. Här kan du läsa mer om MSC-märkningen:

http://www.msc.org/sv

Jag rekommenderar alla som är intresserad av hållbart fiske att titta på EU-parlamentariker Isabella Löwins hemsida http://isabellalovin.com/ om EU’s fiskepolitik.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Gröna middagstips, Gröna recept, Hållbar fisk, Hållbar utveckling, Linneas lilla Gröna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s