ActionAid – presenter med äkta omtanke

Vi lever i ett konsumtionssamhälle där man visar sin uppskattning och omtanke vid högtidsdagar genom att köpa presenter till nära och kära. Även om jag ska erkänna att jag både gillar att shoppa och att ge bort presenter har jag alltid känt mig obekväm med att ge folk onödiga prylar bara för sakens skull. Nu finns det en jättebra lösning för dig som vill ge en omtänksam present till någon samtidigt som du bidrar till en rättvisare och mer hållbar värld. Flera hjälporganisationer erbjuder nu presenter i form av en investering i ett biståndsprojekt såsom skolböcker, säkra förlossningar, myggnät och getter mm. En av mina favoriter är ActionAid som fokuserar sitt arbete på att hjälpa kvinnor och flickor. I samband med morsdag kan man tex ge sin mamma en åsna för 250kr eller någon av deras andra tänkvärda presenter och få ett fint gåvokort och på så sätt hjälpa fattiga familjer i tredje världen. Jag köpte två presenter, en till mamma och en till min svärmor, och jag är säker på att de kommer att uppskattas. Jag uppmanar alla att hjälpa kvinnor och flickor i utvecklingsländer genom att köpa ActionAids omtänksamma presenter. Här är länken: http://www.actionaid.se/

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Gröna köp, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara bloggtips, Hållbara företag, Linneas lilla Gröna, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s