City kräver bättre vego-mat!

Jag noterade idag att tidningen City har en kampanj just nu där de kräver bättre vegetarisk mat på Stockholms restauranger. Som vegetarian sedan mer är 15 år tillbaka och hållbarhetsförespråkare gläds jag år denna kampanj och drar mitt strå till stacken genom att skriva om den här. Mycket har hänt de senaste åren, det har blivit enklare och godare att vara vego men mycket arbete återstår. När jag blev vegetarian fanns inte quorn och inte heller det utbud av sojaprodukter, tofu, falaffel och annat som gör vegolivet värt att leva. Man var helt enkelt hänvisad till hälsokostaffärer eller någon undangömd hylla i affären där det fanns ”etnisk” mat för svensk mat innehåller kött eller fisk punkt slut!  Nu dignar frysdiskarna av quorn- och sojaprodukter med högt näringsinnehåll och bra (för det mesta) smak, det finns tofu i varje affär, utbudet av spännande bönor och linser har skjutit i höjden och många verkar ha insett att det finns fördelar med att äta vegetarisk nån gång ibland iallafall.

Tidningens reporter Jenny Damberg skriver att vegetarisk mat måste få högre status, jag kan inte annat är att hålla med.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Grön barnmat, Grön mat, Gröna middagstips, Gröna odlingar, Hållbar utveckling, Linneas lilla Gröna, Miljö, vegetariskt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s