Grön barnmat – vegetarisk och ekologisk

Jag har inte barn själv men jag är övertygad om fördelen med att ge barn vegetarisk och ekologisk barnmat. Många jag mött verkar rädda för att ge barn en huvudsakligen vegetarisk diet och det finns många fördomar och rädslor gällande barn och vegetarianism. Självklart vill alla föräldrar det bästa för sina barn och det kan vara svårt att sticka ut och vara annorlunda, normen är ju att man ger sina barn kött och fisk att äta när de är gamla nog, åtminstone i Sverige. Man är kanske rädd att bli ifrågasatt, att det ska bli svårt på förskolan, att vegetarisk mat inte ska innehålla tillräcklig näring eller vara svårsmält. Jag har inte varit vegetarian i hela mitt liv utan gjorde ett aktivt val när jag var i tonåren. Men idag har jag varit vegetarian så länge att det är en självklar del av min identitet och jag är övertygad om att låta sina barn växa upp som vegetarianer är ansvarsfullt och kärleksfullt.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Gröna recept, Linneas lilla Gröna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s