Doggy bag – hållbart och klimatsmart

Jag och K åt lunch på restaurang Piren, ett av västra Kungsholmens nyaste restaurangtillskott. Reastaurangen har ett superläge vid vattnet mittemot Pampas marina och är påkostad och genomtänkt. Det fanns tyvärr inget vegetariskt alternativ på menyn men vid förfrågan lagade kocken en underbar pasta med karl-johansvamp, grönsaker, hyvlad parmesan och buffelmozzarella. Det var ljuvligt gott men en tokstor portion så när K var på herrarnas bad jag om att få en doggy bag (han tycker att det är så pinsamt) och det var inga problem. Mat som skrapas av gästernas tallrikar och slängs utgör ett enormt resursslöseri och jag gläds idag åt att problemet uppmärksammas i media och att doggy bagen lyfts fram som en lösning.

http://www.dn.se/ekonomi/nu-ska-doggybag-bli-mindre-pinsamt

 

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Linneas lilla Gröna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s