Oliva Earth by CCS – ekologisk hudvård från CCS

Ekologisk hudvård ligger mig verkligen varmt om hjärtat. Jag älskar lyxiga krämer, tvålar och andra kroppsvårdande produkter och jag använder bara miljömärkt och ekologiskt med så få ingredienser som möjligt. Utbudet har varit något begränsat men de senaste åren har det hänt mycket på denna front. Apoteket, ett företag som många litar på när det gäller hud- och hårvård har tyvärr inte anammat eko-strategin särskilt fort i min åsikt. Många av deras produkter innehåller mineralolja, SLS från ocertifierad palmolja och parabener fortfarande.

Men här är ett undantag:

Oliva Earth by CCS (Clean Chemical Sweden) är en serie hud- och hårvårdsprodukter som är fri från parabener, silikoner och mineralolja. Den är baserad på ekologisk olivolja och är Fairtrademärkt. Serien innefattar bland annat ansiktsrengöring, krämer, tvål, schampo, läppbalsam, serum och duschcreme. Läs mer om CCS och produktserien Oliva Earth by CCS här.

Rättvisemärkt hudvård

Rättvisemärkt hudvård

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Grön hudvård och hårvård, Gröna köp, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Linneas lilla Gröna, Miljö, organic och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oliva Earth by CCS – ekologisk hudvård från CCS

 1. Antoinette Allocco Edlund skriver:

  Hej
  Jag har börjat använda produkter från Olivaserien. Det som förvånar mig mycket är doften som känns skarp och att när jag använder cleansingcremen så svider det runt ögonen. Jag är 58 år och har prövat många produkter i mina år och även använt tvål. Men detta är första gången jag varit med om att det svider så.
  Hoppas på svar från er.
  Mvh
  Antoinette Edlund

  • Hej Antoinette!
   Kul att du har hittat hit. Jag håller med dig att doften är väldigt påträngande i denna serie. Jag använder helst oparfymerat eftersom parfym är onödiga kemikalier och kan ge upphov till reaktioner såsom de du beskriver. Jag tycker att du ska sluta använda produkten omedelbart och lämna tillbaka den på Apoteket, de har en garanti på sina produkter. Just nu är jag själv inne på Nordic Birch serien som går att köpa på Coop, Ica och Hemköp bland annat, den är ekologisk och mycket prisvärd. Ett annat alternativ är serien Naturligtvis. Själv tvättar jag ansiktet med African black soap och en konjacsvamp 🙂
   Ha det fint!
   Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s