Svärmors fläderblomsaft

Här är receptet på min svärmors underbara och lagom söta fläderblomsaft. Den är enkel att göra, smakar ljuvligt och är garanterat fri från onödiga kemiska tillsatser.  Den kan göras med nästan uteslutande ekologiska ingredienser. Oavsett bör man välja ekologiska citroner eftersom de används hela med skal och allt. Det står två citroner i receptet men ekologiska citroner är ofta betydligt mindre än besprutade så 4-5 små är lagom.

50 klasar utslagna fläderblommor

2 stora eller 4-5 små ekologiska citroner

2 liter vatten

18 dl ekologiskt strösocker

60 gram citronsyra

1 krm natriumbensoat

Man kan minska sockermängden något om man vill ha en mindre söt saft men inte alltför mycket eftersom sockret konserverar saften.

Gör så här:

Koka upp vatten och socker i en stor kastrull, rör om tills sockret löst sig. Lös upp citronsyran i lite av sockerlagen och gör samma sak med natriumbensoaten, blanda ner i kastrullen. Lägg i fläderblomsklasarna varvat med citronerna i skivor i den heta sockerlagen och täck över kastrullen. Du kan byta ut citronen mot lime. Låt stå i 3-4 dygn, sila genom finmaskig sil eller silduk och tappa upp på rena och vackra flaskor. Förvara mörkt och svalt. Späd med vatten, drick och njut av sommar i ett glas.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Återvinning, Ekologi, Gröna drycker, Gröna recept, Hållbara bloggtips, Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Miljö, organic, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s