Gröna mensskydd – ekologiska tamponger och bindor

Man ska vara rädd om snippan. Traditionella mensskydd som tamponger och bindor kan innehålla skadliga och irriterande blekmedel, rester av bekämpningemedel från bomullsodlingen och onödig plast. Många, liksom jag, rekommenderar en miljösnäll menskopp i silikon som samlar upp mensblodet, töms och återanvänds. Men ibland kan en behöva engångsartiklar.

Ekologiska bindor och tamponger finns bland annat från Renée Voltaire. Plus för snygga förpackningar men jag förstår inte alls namnet lingonvecka. Kanske är det tänkt att vara humoristiskt och lättsamt men jag förstår inte varför man måste hitta på något gulligt begrepp istället för att kalla saker för dess rätta namn. Är mens och mensskydd fortfarande något pinsamt och skamligt i vår moderna tid?

Renée Voltaire ekologiska bindor och tamponger

Ekologiska tamponger säljs även under märket Natracare. Dessa är gjorda av ekologisk bomull med ett ytskikt av majsstärkelse och är biologiskt nedbrytbara, klorfria och svanenmärkta.

ekologiska tamponger

 Var rädda om snippan, välj eko!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Grön hudvård och hårvård, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s