Överblivet ris – veg fried rice

Ofta när man köper asiatisk take away som thai och indiskt så får man hysteriskt mycket ris. Det gör mig ingenting men det är onödigt att slänga. Överblivet ris som stått i kylen över natten är perfekt för att göra fried rice elle stekt ris på. Om man använder nykokt ris blir rätten ofta geggig så torrt och kallt ris är det bästa. Det här är egentligen inte ett recept utan mer som ett tips.

Hetta upp neutral olja i en stor panna, tippa i grönsaker i lagom stora bitar tex paprika, morötter, vitkål, svamp, chili, sockerärtor, blomkål, broccoli och annat du tycker om. Stek ett par minuter på hög värme tills grönsakerna fått lite färg, tillsätt ris och smaksätt med tex currypasta, soya, chilisås, pressad lime, hoisinsås och annat gott tills balansen är bra. Skrapa riset åt kanterna och häll i uppvispat ägg i mitten av pannan, låt steka tills det nästan stelnat och rör om allting i pannan. Strössla med hackad salladslök, koriander och krossade jord- och cashewnötter. Servera!

En annan godsak man kan gör av risrester är arancini, ostfyllda risbollar, det receptet kommer snart på bloggen.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Grön mat, Gröna middagstips, Gröna recept, Grönt arbete, Linneas lilla Gröna, vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s