Nektarinmarmelad med hallon

En korg nektariner som man fick gratis i affären blev nektarinmarmelad tillsammans med lite hallon som fanns i frysen.

Nektarin- och hallonmarmelad recept:

Skär nektariner (kan ersättas med tex plommon, persikor eller aprikoser) i sockerbitstora bitar och stjälp ner i en stor kastrull. Tillsätt en kopp frysta hallon och ca 5 dl ekologiskt strösocker och 2 tsk citonsyra. Smaksätt marmeladen med till exempel ekologiskt vaniljsocker (äkta såklart, vanillinsocker görs av rötad granved och har ingenting med vanilj att göra), ett par hela nejlikor eller kardemummakapslar som man låter koka med och fiskar upp innan man häller marmeladen på burkar.

Låt koka 10-15 min tills frukten kokat ihop men inte är helt mosig. Avlägsna allt skum som bubblar upp under kokningen. Tillsätt atamon konserveringsmedel enligt förpackningsinstruktionen. Häll försiktigt upp marmeladen på väl rengjorda och atamonsköljda burkar. Fyll burkarna hela vägen upp och ta bort eventuellt skum på toppen. Torka kanterna med en bit papper doppat i atamon utblandat i hett vatten. Skruva på locken hårt och ställ att svalna. Servera till helgens brunch, på skorpor, rostat bröd eller nybakta scones.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Grön mat, Gröna recept, Linneas lilla Gröna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s