Buljong – tillsatser, smakförstärkare och palmolja

Grönsaker?

Att välja buljong är inte det lättaste, de flesta buljonger på hyllorna är späckade med kemiska tillsatser, E-nummer, de kritiserade smakförstärkarna och innehåller mest härdat vegetabiliskt fett (läs palmolja) och salt. Det är förstås för att det är billigast klumpa ihop billigt fett med salt och tillsätta kemiska smakförstärkare än att ha en högre grönsaker andel och nyttigare fett i sin grönsaksbuljong. En bra regel att gå efter om man ska köpa buljong i affären är ju billigare pris desto mer skräpinnehåll och mindre råvaror. Mitt tips är: välj en ekologisk buljong eftersom ekologiskt betyder mindre eller inga tillsatser. Ekologisk grönsaksbuljong finns bland annat från:

Kung Markatta (innehåller palmfett och jästextrakt, grönsaksinnehåll 10%),

Reneé Voltaire Lantbuljong (pulverform, 15% grönsaker).

Biofood (pulver, utan jäst och socker, 7,1% grönsaker).

Knorr (vegetabiliskt fett=palmolja och jästextrakt, grönsaksinnehåll 5%).

Bong har en tärningsvariant av grönsaksbuljong som är utan tillsatta smakförstärkare, färgämnen och härdat fett dock ej ekologisk.

Allra bäst är det såklart att koka sin egen buljong av ekologiska ingredienser och frysa in.

Läs om buljong på Äkta Varas hemsida

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Grön barnmat, Grön mat, Gröna drycker, Gröna middagstips, Gröna recept, Gröna soppor, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Linneas lilla Gröna, Miljö, organic, vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s