Camilla Plum inspirerar med mat som håller

Den danska kocken och livsnjutaren Camilla Plum är lite av en husgud för mig. Senast har hon varit aktuell i Sverige med TV-programmet Mat som håller där hon använder traditionella metoder för att konservera råvaror. Istället för kemiska konserveringsmedel används metoder som vi har använt i hundratals år med som kommit på skam sedan intåget av kemikalierna och tillsatserna i den industriella matproduktionen. I mat som håller använder Camilla Plum salt, socker, ättika, inkokning och torkning mm för att konservera ekologiska grönsaker från egen gård. Recept för er som missade programmet finns här (på danska).

Här finns recept på kryddsalt, pesto, torkade och inkokta tomater, inlagda grönsaker, konserverad frukt, ketchup, chilisås och massa annat gott.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Bakning, Ekologi, Grön mat, Gröna middagstips, Gröna odlingar, Gröna recept, Grönt arbete, Grönt kött, Hållbar utveckling, Jordbruk, Linneas lilla Gröna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s