Linneas lilla gröna recenserar ELW

Jag blev i början av sommaren tillfrågad om att testa och recensera Apoteksgruppens ELW-serie av Helena Stenqvist på Micael Bindefeld AB. ELW är en svanenmärkt hud- och hårvårdserie som är framtagen med respekt för både människa och miljö i åtanke. Jag tackade ja och fick ett gäng produkter hemskickade för testning. Jag tog med mig produkterna till landstället och lät familjen bli medtestare och de fick även hänga med på ö-luff i Grekland. De har därmed blivit rejält testade i fältmässiga miljöer av ett flertal personer som representerar olika kön och ålderkategorier.

Testare: Man 64 år benämns (B), kvinna 59 år (Ke), man 33 år (Ka), kvinna 30 år (L)

Här följer våra omdömen:

Duschcreme parfymerad: Mycket dryg, doftar diskret men behagligt, lite svår att skölja bort, korken verkar skör och var svåröppnad.(Ke) Svår att skölja bort, föredrar hård tvål.(B) Jättebra! doftar gott och lagom diskret, dryg, korken är irriterande dålig men plus för att tuben är vänd uppochner så det är lättare att få ut innehållet.(L&Ka)

Schampoo oparfymerat: Jättebra, behövs ganska mycket första gången, lätt att skölja ur. (Ke) Funkar bra, ingen särskild doft, löddrar inte så mkt. (B) Drygt, löddrar bra och god diskret doft. (L)

Balsam oparfymerat: Högsta betyg av alla. Jättebra! Mycket drygt och lätt att skölja ur. (Ke) Håret blir lättkammat.(L)

Bodylotion parfymerad: Bra, doftar lite fruntimmer.(B) Superbra! Absorberas snabbt, kladdar inte, återfuktar huden väl. Håller med om att förpackningen och doften gör att produkten antagligen riktas mest till kvinnor.(L)

Solskyddspray faktor 30: Riktigt bra! Absorberas snabbt utan att kladda och skyddar mycket bra.(L)

På det stora hela så var jag mycket nöjd med ELW-produkterna och rekommenderar dem varmt. Balsam, solskyddsprayen och duschcremen fick högsta betyg från våra testare. Extra plus för att serien finns som parfymfri. Här kan du läsa mer om ELW och apoteksgruppen.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Grön hudvård och hårvård, Grönt arbete, Hållbara bloggtips, Hållbara företag, Hållbart mode(?), Linneas lilla Gröna, Linneas lilla gröna recenserar, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s