Obesprutade svenska äpplen

svenska äpplen

En hel kasse svenska och helt ekologiska äpplen hämtade vi i ett koloniområde i Skarpnäck i helgen. Det känns så otroligt mycket bättre att byta till sig dessa fina ekologiska svenska äpplen än att betala dyrt för besprutade och vaxade importäpplen i affären.

Vi bytte en en kasse men äpplen mot två burkar hemkokt sylt och en chokladkaka. Nu ska dessa fina äpplen bli äppelmos, äppelchutney, äppelbullar, muffins och paj. Recept och bilder kommer på bloggen inom kort.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Bakning, Byteshandel - grunden till ekonomin, Ekologi, Grön mat, Gröna recept, Hållbar utveckling, Jordbruk, Linneas lilla Gröna, Miljö. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s