Godaste morotskakan

 

Det här är det bästa receptet på morotskaka som finns. Kakan bakas helt utan fett men blir ändå saftig och god. Det blir en stor kaka som räcker till 10-12-14 bitar beroende på hur stora man vill ha. Om man ska baka till många kan man enkelt dubbla  receptet. Då måste kakan ev stå lite längre i ugnen.

Recept på morotskaka:

4 ägg

4 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

1-2 tsk vaniljsocker, äkta såklart

2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

ca 1/2 kg grovrivna morötter

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, sikta gärna mjölet genom en fin sil. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner äggsmeten i de torra ingredienserna, tillsätt de rivna morötterna och rör slätt. Täck en stor form med bakplåtspapper eller smör och ströbröd och häll i smeten. Grädda kakan långt ner i ugnen på 175 grader i ca 40-45 min. Testa med en provsticka i mitten, stickan ska var torr när man drar ut den, kakan ska kännas fast. Låt kakan svalna i formen och stjälp upp på ett fat. Glasera och dekorera!

Glasyr:

1 ask philadelphia

100 gram smält avsvalnat smör

1-2 tsk vaniljsocker

1,5-2 dl florsocker

1 ekologisk citron/lime både saft och rivet skal

Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och rör slätt. Stjälp upp kakan på ett fat och bred över glasyren när den svalnat.

Dekorera gärna kakan med tex granatäpplekärnor, physalis, vindruvor eller annan frukt och bär.

För variation kan du tillsätta/byta ut en del av morötterna mot rivet äpple, man kan också tillsätta grovhackade valnötter eller annat man gillar.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Bakning, Ekologi, Grön mat, Gröna recept, Hållbar utveckling, Linneas lilla Gröna och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s