Kantareller – skogens ekologiska lyx!

Förra helgen hittade vi äntligen de efterlängtade kantarellerna, gula, trattisar, röd-gul trumpetsvamp och svart trumpetsvamp. Vi plockade i ungefär två timmar  men spenderade nästan hela söndagen med att rensa och förvälla dem. Nu är den översta lådan i frysen full av förvälld egenplockad svamp och väntar på att bli kantarellsoppa, pastasås, kantarellrisotto och annat gott. En del av den svarta trumpetsvampen trädde jag upp på en tråd och torkade i fönstret. De ska tillsammans med lite torkade trattkantareller mortlas till svampmjöl som man kan använda som smaksättare istället för buljong. En liten påse frysta kantareller eller torkade i en fin burk är en perfekt gå-bortpresent.

Egna kantareller – garanterat eko och reko och dessutom lyxigt gott!

 

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Ekologi, Grön mat, Gröna middagstips, Gröna recept, Hållbar utveckling, Linneas lilla Gröna, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s