Fairtrade choklad – rättvis njutning

 

Rättvis mjölkchoklad

Linneas lilla gröna gillar denna snygga och goda mjölkchoklad från Organic Meltdown som är både ekologisk och fairtrademärkt. Extra pluspoäng för den estetiska förpackningen och trädplanteringsprojektet som företaget stödjer.

Läs gärna mer om chokladen och företaget på Organic Meltdowns hemsida: http://www.organicmeltdown.com/

Fair Trade – Rättvis handel ligger mig mycket varmt om hjärtat. Under min utbildning har jag specialiserat mig på frågor som rör utvecklingsländer och rättvisefrågor. Inom ämnet ekonomisk historia har jag inriktat mig på den post-koloniala utvecklingen inom det globala jordbruket och livsmedelsproduktionen. Tyvärr är vårt konstanta utbud av billig mat och exotiska produkter en följd av systematisk exploatering av råvaruproducenter i tredje världen.  De människor som odlar kakao, vanilj, mango, kaffe, te och andra exotiska grödor arbetar ofta under svåra förhållanden. Genom att välja Fairtrade märkt choklad och annat godis hjälper du till att förbättra tillvaron för kakao- och sockerproducerande bönder i utvecklingsländer.

Utbudet av Fairtrademärkta produkter har ökat de senaste åren och innefattar nu bland annat: kaffe, te, socker, vanilj, juice, kakao, choklad, godis, honung, frukt, kryddor och torrvaror.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Bakning, Ekologi, Fair Trade - Rättvisemärkt, Grön mat, Gröna drycker, Gröna köp, Gröna middagstips, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Jordbruk, Linneas lilla Gröna, Miljö och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s