Rött ljus för Coopkampanj

Jag, liksom många andra, har reagerat starkt på Coop’s senaste kampanj och tv-sända reklam där barn trycker grönt ljus för tacos och köttbullar och rött ljus för grönsaker, ost och fisk.  Jag tycker att Coop är helt ute och cyklar med denna kampanj som verkar ha som syfte att sälja på barnfamiljer halvfabrikat med hjälp av sänkta priser. Jag tycker inte att Coop agerar ansvarsfullt eller seriöst som livsmedelsdistributör genom att signalera att grönsaker är dåligt och tacos är bra barnmat. Det finns en anledning till att barn inte kan diktera villkoren för vad de ska äta, de saknar de nödvändiga kunskaper om näringslära som vi vuxna förhoppningsvis har. Om min snart 4-åriga systerson fick välja mat helt själv skulle han äta glass till middag varje dag. Blir det grönt ljus från Coop och sänkta glasspriser för den middagsplanen?

Linneas lilla gröna trycker rött ljus för Coops kampanj och hoppas att den skrotas till förmån för en kampanj som syftar till att väcka matlust och nyfikenhet hos barn och deras föräldrar.

Här kan man läsa vad Äkta Vara tycker om Coop’s kampanj:

Äkta vara – Rött ljus för Coopkampanj.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Grön barnmat, Grön mat, Gröna middagstips, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Linneas lilla Gröna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s