Hållbarhet och miljötänk på Nordic Light Hotel

I söndags bjöd jag K på födelsedagsbrunch på Nordic Light Hotell. Hotellet har nyligen deklarerat att de har börjat med köttfria måndagar, ett initiativ som uppskattas av Linneas lilla gröna. Brunchen var dock långt ifrån köttfri men det fanns vissa inslag av hållbart och ekologiskt tänk på hotellet som förtjänar att uppmärksammas. Brunchens viktigaste inslag, kaffet, var ekologiskt och fairtrademärkt och mjölken KRAVmärkt. Extra plus för laktosfri mjölk och soyamjölk som alternativ. Stämningen var lugn och ljudnivån mycket stillsam trots flera större sällskap och en massa barn. Man har uppenbarligen tänkt till när det gäller trivsel och ljud då det var i det närmsta omöjligt att slammra med porslin och skrapa med stolsben. Men som sagt, som vegetarian har man inte allt för mycket att hämta på brunchen och förutom kaffet lyste miljötänket med sin frånvaro.

Ur hållbarhetsperspektiv rekommenderar jag hellre hotellets frukost som är KRAV-certifierad och till minst hälften ekologisk. Som sagt serverar hotellet inte heller kött en dag i veckan då man har infört köttfria måndagar som en del av sitt miljöarbete.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Fair Trade - Rättvisemärkt, Grön mat, Gröna drycker, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Linneas lilla Gröna, Linneas lilla gröna recenserar, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s