Rädda ålen innan det är försent!

Skulle ålens situation uppmärksammas mer om den var ett fluffigt däggdjur? Antagligen. Men tyvärr utrotas ålen i det tysta. Enligt Naturskyddsföreningen är ålen akut hotad och mycket nära utrotning. Vid kustområdena har förekomsten av ål minskat med 99% jämfört med nivåer från 1970-talet. Vissa länder har förbjudit eller begränsat ålfisket men i Sverige är det fortfarande fritt fram att fiska de sista ålarna. Återhämtning tar betydligt längre tid än förstörelse och även om vi skulle minska dödligheten orsakad av människan med 100% skulle det ta 80 år för ålen att återhämta sig. Därför är det av yttersta vikt att vi gör allt för att rädda varenda ål innan det är försent. En enkel sak att börja med är att tacka nej till ålen som serveras på julborden  i vinter.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Grön mat, Grönt arbete, Hållbar fisk, Hållbar utveckling, Linneas lilla Gröna och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s