Adisgladis affär IRL – ekologi, återvinning och off-grid

Bakom namnet Adisgladis står Adam Forslund, en man med en vision. Adam har drivit näthandel med ekologiska produkter och märken sedan 2008 men saknade den sociala biten med en butik In Real Life. Sagt och gjort, sedan i somras står dörrarna öppna för stans ekomedvetna konsumenter på Wollmar Yxkullsgatan 8, på södermalm såklart.

Inredningen i butiken matchar utbudet och består av diverse återvunna och up-cyklade material som Adam till stor del konstruerat själv. Borden där de ekologiska Kuyichi jeansen tronar består av omdesignad Mc Donalds inredning och draperierna till provrummen är sydda av en presenning. Man kan inte annat är att bli imponerad av lekfullheten, inspirationen och företagsamheten. Där andra människor ser skräp ser Adam Forslund potential. Ledorden för affärsidén är ekologi, återbruk och off-grid. Konceptet off-grid kan beskrivas som en livsstil där målet är att vara självförsörjande och självständig från samhället till exempel genom att producera sin egen el. Ett ideal som Adam själv försöker sträva efter bland annat genom att de nybeställda skyltarna på fasaden har solceller som ska producera butikens el.

Butikens utbud består mest av kläder men också väskor, skor, förbrukningsartiklar, accessoarer och teknikprylar med mera och är till 100% ekologiskt eller återvunnet. Design och funktionalitet är viktigt, säger Adam, som inte kompromissar med kvaliteten och researchar och handplockar produkterna i sortimentet. Hellre en produkt från en designer med miljöintresse än en produkt från en miljöaktivist med designintresse, säger han.

Adam bemannar själv butiken som håller öppet mellan 12-18 mån till lör och medan jag är där blir det uppenbart att många kommer in bara för att byta några ord med honom. En kille kommer in och berättar att har gjort 27 st yogapass i följd den senaste månaden och att han som följd av detta behöver köpa nya eko-jeans.

Jag rekommenderar varmt ett besök i Adisgladis affär, utbudet av ekologiska och återvunna produkter är svårslaget, stämningen är sådär härligt söderskön och Adam Forslund är en eko-visionär med smittsam entusiasm och entreprenörsanda.

Föredrar du att näthandla kan du besöka Adigladis webshop.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Fair Trade - Rättvisemärkt, Grön och skön heminredning, Gröna köp, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara bloggtips, Hållbara företag, Hållbart mode(?), Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Linneas lilla gröna recenserar, Miljö, organic, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Adisgladis affär IRL – ekologi, återvinning och off-grid

  1. Klara Jonsson skriver:

    kanske en bra input?

    http://www.swedpatch.se

    ett sätt att laga, lappa och få kläder snyggare – istället för att slänga och köpa nytt!

    kram/K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s