Hållbar jul – att tänka på när du köper sill

eko-sill

För de flesta är sillen ett självklart inslag på julbordet. Själv undviker jag både kött och fisk under årets alla dagar men ur ett hållbarhetsperspektiv är sillkonsumtion inte något stort problem. Det finns betydligt fulare fiskar på julborden. Naturskyddsföreningen flaggar grönt för att äta sill och likså WWF i sin guide till hållbart fiske. Titta efter MSC-märkt och KRAV-märkt sill när du handlar. KRAV- och MSC-märkningen innebär en garanti för att sillen är fiskad från hållbara bestånd med godkända metoder. När det gäller nätfiske måste nätmaskorna vara tillräckligt stora för att småfirrarna ska kunna smita ut. KRAV-märkt sill finns bland annat från ABBA i din vanliga livsmedelsaffär. Så ur miljösynpunkt, njut av KRAV-sill på julbordet men undvik hotade arter som ålen om du vill ha en hållbar och grönare jul.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Grön mat, Gröna köp, Gröna middagstips, Hållbar fisk, Hållbar utveckling, Linneas lilla Gröna, Miljö, organic och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s