Hållbar jul – ekologisk glögg

eko-glögg

Årets premiärglögg blev Ripa ekologisk vinglögg efter att den fick högsta betyg i Dagens Nyheters glöggtest. Testets andra ekologiska glögg från Tegnér & Son Wilckens fat fick också bra betyg. Så här lät omdömet om Ripa: ”Mörkt lilaröd. Mustig doft av klassiska glöggkryddor som kanel, mycket kardemumma och russin. Söman balanseras av kryddorna. Nästan aggressivt julig smak.”Efter att ha testat kan jag inte annat än att hålla med, doften och smaken är intensivt ju(v)lig. Slutsats: ekologisk glögg är riktigt gott och dessutom bättre för miljön. Ekologisk glögg tillverkas av druvor som odlats utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel.

 

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Ekologiskt vin, Gröna drycker, Gröna köp, Gröna odlingar, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Jordbruk, Linneas lilla Gröna, Miljö, organic och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s