Återvinn julen!

Julen är för många en tid av överflöd, man äter mycket, köper mycket och slänger tyvärr mycket. Denna extra konsumtion ger hundratals extra ton sopor varje år runt jul. Endast julklappspappret utgör 200 000 kg extra som samlas in av förpacknings- och tidningsinsamlingen. Hur mycket som sorteras fel eller hamnar i soporna vet ingen. Många tror att julklappspapper ska återvinnas som tidningar/papper men det är fel, det ska återvinnas som pappersförpackning/kartong. Snören, etiketter, tejp och lack ska tas bort och går inte att återvinna.

Att veta hur man ska källsortera julkonsumtionen är inte helt lätt men det finns hjälp att få. SITA har en bra källsorterings-app med en A-Ö guide att ladda ner för Android och Iphone, sök på källsortera. Det finns en särskild kategori för julrelaterat avfall :). På sopor.nu, Sveriges avfallsportal finns hjälpsam information för hur man sopsorterar.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Linneas lilla Gröna och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s