Hållbar jul – att byta till sig julklappar

Känner du igen situationen? Du är stressad, har ont om pengar och är ute i sista stund. Du har ingen aning om vad du ska ge familj och vänner i julklapp men du vet att du måste ge dig ut och köpa, köpa, köpa. Att komma med något handgjort känns inte ok och du är varken Leila- eller Ernst-pysslig. Det är bara att lätta på plånboken, eller? Varje år slår julhandel nya rekord, finanskris eller inte, och varje jul köps ofantliga mängder prylar bara för att man måste. Men det finns alternativ…

Testa den hållbara trenden byteshandel. Har du massor utav prylar hemma som du inte vad du ska göra av? Kläder som inte används, köksprylar som hamnat längst in i skåpen, julklappar som inte prickad helt rätt? Ditt skräp är någon annan skatt! Nätet är fullt av bytesprojekt och på Facebook finns massor av grupper som administrerar byteshandel. Bor du i Stockholm rekommenderar jag gruppen Bortskänkes/Bytes/Mottages 08-området, en härlig grupp med över 20 000 bytande medlemmar. Där kan du byta bort något du har, skänka bort det du inte vill ha och efterlysa något du behöver, allt utan att blanda in pengar. I skrivande stund har jag bytt till mig julklappar till mamma, syster och mammas sambo och är på gång med flera byten. Och efter jul hoppas jag på ett riktigt julklappsbytesrally där alla byter julklappar de inte vill ha mot sådana de vill ha.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Byteshandel - grunden till ekonomin, Gröna byten, Hållbar utveckling, Linneas lilla Gröna, Loppis, Miljö, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s