hållbar jul – etiska julklappar

Jag är riktigt glad att trenden med etiska och meningsfulla julklappar växer sig allt starkare. Jag har bland annat skrivit om ActionAid och deras presenter mot fattigdom, och  nu i juletider rekommenderar jag varmt deras hållbara julklappar. Du kan till exempel beställa en get, en by-barnmorska, en bikupa, skolböcker, myggnät och många andra hjärtvärmande klappar. Varför inte skippa slipsen och ge pappa en get i julklapp i år? Det fungerar så här: välj från ActionAids julklappar mot fattigdom från hemsidan, tex en get, geten kostar 200kr och när du betalt får du ett bekräftelsemail med ett e-julkort som du kan skriva ut, dessutom skickas ett gåvokort hem till dig eller mottagaren. För att du ska hinna få gåvokortet före jul måste du beställa senast den 21a dec. Dina pengar går till projekt för att lyfta kvinnor och flickor ur fattigdom i utvecklingsländer. En get eller en bikupa ger försörjningsmöjligheter för kvinnor, en by-barnmorska ger säkrare förlossningar och en av årets nyheter, ett skolår, ger en flicka möjligheten att gå i skolan. Linneas lilla gröna rekommenderar varmt julklappar mot fattigdom från ActionAid.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Gröna köp, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Linneas lilla Gröna, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s