Nyttbytt skåp

nyttbytt skåp

Som ni kanske läst eller hört så sysslar jag en hel del med byteshandel, alltså att man byter saker med varandra utan att blanda in pengar. Byteshandel är ett utmärkt sätt att bli av med saker man inte längre använder och tillskaffa sig saker man vill ha, på ett hållbart sätt. Jag är administratör för sidan Bortskänkes/Bytes/Mottages 08-området på Facebook där över 22000 medlemmar byter grejer med varann. Där har jag också fyndat massor utav saker och blivit av med mycket. Ett av dessa fynd är skåpet på bilden som ska målas gult, få nya (gamla) knoppar och befolkas med snygga kaffekoppar. Detta vackra skåp bytte ägare för lite socker, fint va? Skåpet är äldre men nytt för mig och bytt – nyttbytt!

Jag får ofta frågan vad man ska göra av funktionella saker som man inte vill ha kvar men inte vill kasta. Mitt svar är sälj, byt eller skänk prylarna, i den ordningen. Andrahandsförsäljningen slår rekord och vi säljer på Blocket och Tradera som aldrig förr. Det glädjer mig som älskar att fynda second hand och guida till hållbar konsumtion. Att ta vara på de resurser som finns är otroligt viktigt för ett hållbarare samhälle och andrahandsboomen är en bra motpol till slit- och slängtrenden.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Byteshandel - grunden till ekonomin, CSR, Grön och skön heminredning, Gröna köp, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Hållbart mode(?), Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Loppis, Miljö, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s