Ekologisk bomull närmast kroppen

Tag tre ekologiska trosor, betala för två!

Börjar det tryta i underklädeslådan kan jag rekommendera ett besök på Lindex. De har ett erbjudande om att köpa tre trosor i ekologisk bomull men betala för två, de bjuder på den billigaste modellen. Vårt sätt att konsumera kläder i rasande takt efter mode och trender är extremt ohållbart. Dessutom är ofta råvarorna och metoderna i klädframställningen skadliga för både människa och natur. Bomull är en enormt resurskrävande gröda som konsumerar mycket vatten och bekämpningsmedel. Ekologisk bomull odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel och är således betydligt snällare mot naturen. Ett tips för att i viss mån undvika de kemikalier som finns i kläder är att alltid tvätta dem innan du använder dem. Mina nya underkläder åkte direkt i tvättkorgen. Här kan du läsa mer om Lindex syn på hållbart mode och vilka andra produkter som finns som är mer hållbara.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Gröna köp, Gröna odlingar, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbart mode(?), Jordbruk, Linneas lilla Gröna, Miljö, organic och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s