Ta tillvara på maten! biffar av gårdagens risotto

Risottobiffar!

Att göra bollar eller biffar är ett smart och gott sätt att ta till vara på överbliven risotto dagen efter. Ostfyllda italienska risbollar, arancini, är ett perfekt drinktilltugg och är smart att göra när du ändå har risotto istället för att koka nytt ris.

Igår gjorde vi trattkantarellrisotto till middag och av resterna gjorde vi idag dessa risottobiffar med sallad till middag. Gör så här: knäck i ett par ägg i den överblivna risotton, tillsätt ett par msk vetemjöl om risotton är lös. Forma bollar och tryck in en bit mozzarella i mitten och rulla dem i ströbröd. Om det är svårt att forma till bollar kan du göra biffar och strunta i osten. Stek eller fritera dem i neutral olja tex raps på medelhög värme till de har fin färg. Servera med en sallad till middag.

Middag på rester!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Ekologi, Grön barnmat, Grön mat, Gröna middagstips, Gröna recept, Hållbar utveckling, Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Miljö, vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s