Bra val – hållbarhet och ekologi på Åhléns varuhus

Åhléns satsar stort på hållbarhet och ekologi i vår. Vid mitt senaste besök skyltades stort för kampanjen Bra val. Produkter märkta med Bra val har låg miljöpåverkan, är tillverkade av ekologiska eller återvunna material och är producerade på ett hållbart sätt. Under stora gröna skyltar i varuhuset fanns t-shirtar av eko-bomull, ekologiska handdukar och duschcreme från Weleda bland annat. Åhléns har också nyligen tagit in det nya sminkmärket UNE Beauty baserat på naturliga och ekologiska ingredienser och även börjat sälja den ekologiska hudvårdsserien Estelle & Thild.

Förutom att utöka det ekologiska utbudet tar Åhléns även socialt ansvar eller CSR (Corporate Social Responsibility) genom att överlåta osålda varor till Stadsmissionen och Myrorna.

Jag gick till Åhléns med målet att köpa en ekologisk ansiktstvätt och ekologiska handdukar vilket var en enkel match. För ett par år sedan frågade jag efter ekologisk bomull på samma affär och möttes av total oförståelse och en anställd som trodde att sån bomull nog var brunare än vanlig (?). Tur att saker förändras till det bättre och att hållbar konsumtion ligger i tiden. Linnéas lilla gröna gillar Åhléns satsning på ekologi och hållbarhet och hoppas att andra företag hänger på.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Fair Trade - Rättvisemärkt, Grön hudvård och hårvård, Grön och skön heminredning, Gröna köp, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Hållbart mode(?), Hem & hushåll, Jordbruk, Linneas lilla Gröna, Miljö, organic, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s