Klädbytardagen – ny garderob utan shopping!

lugnet före anstormningen

Jag har sett fram emot det hela året och på lördag den 21a april är det äntligen dags för den stora klädbytardagen. Naturskyddsföreningen som organiserar dagen tillsammans med Studiefrämjandet Stockholm har storsatsat i år med informationsarbete bland annat med denna film och Linneas lilla gröna vill gärna hjälpa till och göra lite reklam för detta fantastiska event.

Klädindustrin är en smutsig och ohållbar branch präglad av slit- och slängmentalitet. Det går åt enorma resurser för att producera vårt mode och plaggens livslängd är ofta kort. Som tur är börjar detta problem uppmärksammas ordentligt och många producenter har börjat satsa på ekologiskt producerade och återvunna material. Second hand- och vintageförsäljning av kläder är en framgångssaga och nu på lördag ordnas klädbyten på över 60 orter i Sverige.

Hur går det då till? På Naturskyddsföreningens hemsida och klädbytardagens FB-grupp och event finns all information du behöver. Där finns en lista på var det arrangeras klädbyten nära dig och hur det går till med inlämning och uthämtning. Generellt sett gäller att man lämnar in hela och rena kläder, man får en bricka per mottaget plagg och får komma tillbaka och hämta ut ett plagg per inlämnat. Mitt tips är att komma i tid, förra året kom jag inte in på bytet då det var fullt men då uppstod spontanbyte på gården där man kunde fynda istället.

Ta chansen att ge dina kläder nytt liv och få en ny garderob på köpet, helt gratis och garanterat hållbar konsumtion. Linneas lilla gröna rekommenderar varmt klädbytardagen!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Byteshandel - grunden till ekonomin, CSR, Gröna byten, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara bloggtips, Hållbara företag, Hållbart mode(?), Linneas lilla Gröna, Miljö, Nyttbytt, Vintage och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Klädbytardagen – ny garderob utan shopping!

  1. Ping: Förnya din garderob på lördag! | Naturskyddsföreningens blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s