Stockholms Stad hämtar ditt farliga avfall

Stockholms Stad hämtar ditt farliga avfall

Jag har fått höra många gånger att det är svårt och krångligt att veta hur man ska sopsortera och återvinna. Jag kan hålla med till viss del, det läggs ett oproportionerligt stort ansvar på konsumenten att sortera rätt och bära förpackningar till återvinningsstationerna. Om man då möts av proppfulla och översvämmade förpackningskärl är det lätt att man blir lite knäckt i valet att dumpa sina flaskor och burkar eller kånka hem dem igen. Hämtningen av förpackningar och matavfall från hushållen behöver moderniseras och effektiviseras så att det blir enkelt att återvinna.

Det har man gjort när det gäller farligt avfall i Stockholm. Staden hämtar helt enkelt upp stockholmarnas farliga avfall med hjälp av en mobil miljöstation. Du kan lämna in farligt avfall, glödlampor, batterier och småelektronik på valda platser runt om i Stockholm (hela turlistan hittar du här). Exempel på farligt avfall som aldrig ska kastas i soporna är hårspray, målarfärg, , lösningsmedel, bekämpningsmedel, motorolja, nagellack osv och även förpackningar som har innehållit dessa ämnen samt penslar med torkad färg. Här kan du läsa mer om farligt avfall och hur man hanterar det. Hela turlistan för när den mobila miljöstationen besöker dina trakter finns att ladda ner här. Du kan också anmäla dig för att få ett sms när bilen närmar sig. Bra tänkt Stockholms Stad!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Återvinning, CSR, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s