Hållbart cykelmode från Linneas lilla gröna

Min tolkning av hållbart cykelmode på Kulturfestivalen

Kulturfestivalen 14-18 aug 2012 presenterade jag min tolkning av hållbart cykelmode för klimatsmarta stockholmare på uppdrag av Stockholms Stads miljöförvaltning. När jag researchade hållbart cykelmode fann jag att det mer eller mindre inte existerade något sådant. Nästan alla funktionskläder för cykling var gjorda av material som inte var varken miljösnälla eller klimatsmarta, snarare tvärtom. Jag fick snabbt överge idén att presentera hållbart cykelmode och istället visa min tolkning som bestod av hållbart mode som fungerar att cykla i. För att visa upp mina tre cykeloutfits fick jag hjälp från flera vänliga företag som lånade ut kläder, skor, hjälmar, prylar, picknickmat och annat. Jag byggde min presentation runt tre typiska stockholmsprofiler: en kulturtant, ett vasastansproffs och en söderhippie. Kulturtanten kläddes i färgstarka kläder i hållbara material som ekologisk bomull från Gudrun Sjödén och matchades med en gammal damcykel och en picknickkorg med ekologiska godsaker från Cajsa Warg. Vasastansproffset kitades från topp till tå med hållbart herrmode från Adisgladis som också bidrog med solcellsladdare, vattenflaskor, reflexer och andra behändiga prylar. Söderhippien kläddes helt och hållet i second handkläder från Stadsmissionen och fick stå modell för det mest hållbara modet. Matchande skor av vegetabiliskt garvat läder fick jag låna från skoaffären Knulp. Denna vecka kommer jag blogga om min presentation av hållbart cykelmode på Kulturfestivalen och de företag som tar sitt miljöansvar och gjorde det möjligt. Tack till er alla!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Återvinning, CSR, Ekologi, Fair Trade - Rättvisemärkt, Grön mat, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Hållbart mode(?), Linneas lilla Gröna, Miljö, organic, Second hand, Vintage och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hållbart cykelmode från Linneas lilla gröna

  1. Mikaela Säll-Hermansen skriver:

    Så coolt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s