Hållbart mode – second hand

Hållbart cykelmode från Stadsmissionen

I augusti fick jag det angenäma uppdraget att presentera hållbart cykelmode i tältet Klimatsmarta Stockholm på Stockholms Kulturfestival. Som jag nämnt tidigare på bloggen var det ingen lätt sak att finna cykelkläder som inte var av plast eller impregnerade med giftiga ämnen. Därför tog jag fasta på schyssta kläder som fungerar att cykla i och presenterade tre outfits utifrån det. Min idé utgick från tre Stockholmsprofiler: en kulturtant, ett vasastansproffs och en södertjej. Till min södertjej fick jag låna kläder av Stockholms Stadsmission på Skånegatan och valde ut ett par coola shorts, en blus och en stickad kofta från deras second hand och en hatt och väska av märket REMAKE. REMAKE är Stadsmissionens eget märke för textilier, kläder och möbler som fått nytt liv genom omdesign. Outfiten kombinerades med ett par röda strumpbyxor i återvunnen polyester, skor i vegetabiliskt garvat läder från ART och en blommig cykelhjälm som jag lånade från Ecoride.  Jag är nog mest nöjd med södertjejens outfit för second hand är det mest hållbara modet, konventionell klädframställning av billiga slit- och slängkläder är grymt ohållbart. Genom att handla vintage och second hand undviker du att tära på jordens resurser och du slipper massa läskiga kemikalier som finns i nya kläder. Dessutom får du en unik outfit.

Skor av vegetabiliskt garvat skinn, naturgummi och kork från ART

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Antikt & Design, CSR, Ekologi, Gröna köp, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Hållbart mode(?), Miljö, Second hand, Vintage och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s