Hur gör vi då? ekonomin, klimatet och framtiden.

Det har varit svårt att kombinera bloggandet med mina studier denna termin, skolan har enkelt tagit för mycket tid och jag har fått prioritera bort mycket annat. Men så dyker det upp ett event som gör att jag kan kombinera miljöbloggandet och påverkansarbetet med det jag håller på med i skolan. Nästa vecka fredagen den 23e är jag nämligen en av de officiella bloggarna på Naturskyddsföreningens stora konferens Hur gör vi då? ekonomin, klimatet och framtiden. Det är självklart en stor ära att få blogga från konferensen och jag ser verkligen fram emot det. Konferensen fokuserar på de förändringar som krävs för att klara klimatutmaningarna och det är här mina studier kommer in i bilden. Just nu läser jag en masterkurs som heter Energy and Security som har ett mycket tydligt miljö- och klimatfokus. Kursen handlar om olja, energisäkerhet och vilka omställningar vi behöver göra för att framtiden inte ska präglas av översvämningar, klimatflyktingar och miljöförstöring. Naturskyddsföreningens höstkonferens kombinerar föreläsningar av framstående experter inom miljö och klimat med seminarier och paneldebatt med politiker. Intresset för konferensen har varit stort och biljetterna är slutsålda men den som är intresserad kan följa konferensens livesändning här.

Denna vecka kommer jag skriva om de ämnen som konferensen och min kurs behandlar och på fredag bloggar jag på plats. Häng med!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Grönt arbete, Hållbar utveckling, Linneas lilla Gröna, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s