Egen ekologisk müsli….nästan!

Bild

Att göra egen ekologisk müsli är superenkelt, om man fuskar lite 😉 Den ekologiska müsliblandningen från Ewalie är en ny förälskelse för mig. Jag har länge letat efter en bra müsli men kombinationen god OCH nyttig är svår. De man gillar består bara av snabba kolhydrater och socker och de nyttiga smakar sågspån och innehåller ofta skumma torkade frukter. Denna müsli som man blandar och bakar i ugn hemma är riktigt god och innehåller bara: havregryn, pumpakärnor, sesamfrön, cashewnötter, mandel, hyvlad kokos, solroskärnor, råsocker och kanel och alla ingredienser är ekologiska. Man blandar müslin med en dl vatten och två matskedar rapsolja och bakar på 175 grader o en halvtimme. När müslin rostas sprids en härlig doft av nybakade kanelbullar. När müslin svalnat och är torr, blandar jag den med honungssötade ekologiska dinkelpuffar (smakar precis som barndomens kalaspuffar) från Biofood och tillsätter torkade bär denna gång blev det tranbär och ekologiska blåbär. Du tillsätter såklart det du gillar i form av frön, gryn, nötter, frukt och bär, eller njuter av müslin som den är. Häll bara upp den i en fin burk!

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Bakning, CSR, Grön barnmat, Grön mat, Gröna köp, Gröna recept, Hållbar utveckling, Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Miljö, organic, Rättvisa & hållbara presenter, vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Egen ekologisk müsli….nästan!

  1. Mikaela säll-Hermansen skriver:

    Mammma vill gärna bli bjuden på denna mûslie! Frukostmöte?

  2. Fröbomb skriver:

    Müsli blir verkligen som godast när den rostas i ugnen. Jag brukar blanda vattnet och oljan med honung också, lite sötare men väldigt gott. Havrepuffar ska jag testa någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s