ekologiskt närmast kroppen

Ekologiskt under

Ekologiskt under

När börjar tryta i underklädslådan och jag känner mig bekväm brukar jag gå förbi Lindex. De säljer tre trosor till priset för två i ekologisk bomull. Ekologisk bomull odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, något som går åt i stora mängder inom ”vanlig” bomullsodling. Bomull är den gröda som förbrukar mest bekämpningsmedel och dessutom en stor mängd vatten. För att tillverka en t-shirt i bomull går det åt ungefär 7000 liter vatten. Bomull är på grund av den stora vattenåtgången inte en särskilt hållbar gröda tyvärr men ekologisk bomull är betydligt bättre än besprutad.

Det är viktigt att påpeka att ekologisk bomull inte innebär ett giftfritt plagg då textilen bleks, färgas och behandlas med diverse kemikalier när den blir ett plagg. Tvätta alltid dina kläder och textilier innan du använder dem. Undvik plagg med plasttryck som ofta är gjorda i PVC (polyvinylklorid) ett ämne som är mycket problematisk ur hälso- och miljösynpunkt. Plasttrycket innehåller ofta mjukgörare sk ftalater, speciellt om det känns kladdigt. Vissa ftalater är mycket skadliga och kan påverka fortplantningsförmågan, läs mer här. Ekologiska underkläder kan du även köpa från bland annat  Ecolyxica och till barn från Nature Kids.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Linneas lilla Gröna, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s