Fyra ingredienser räcker

Ekologisk och fairtrade

Ekologisk och fairtrade

Jag har tidigare skrivit om African black soap från Akoma i fast form. Nu har jag införskaffat den flytande tvålen och den är minst lika bra. Jag använder den för att tvätta ansiktet morgon och kväll tillsammans med min japanska konjacsvamp och det fungerar superbra. Tvålen från Akoma är fairtrademärkt och ekologisk och produceras av ett kooperativ i  Pusu-Namogo i Nordöstra Ghana, läs mer här.

När det gäller skönhets- och hygienprodukter menar jag att samma sak som för mat gäller: ju färre ingredienser desto bättre. Bra råvaror behöver inte döljas bakom kemikalier och tillsatser. Ett varningstecken är om du behöver en avancerad examen i kemi för att tolka innehållsförteckningen på en produkt. Denne tvål har endast fyra (!) ingredienser: vatten, ekologiskt sheasmör, ekologisk kokosolja och kokosaska. Tvålen kan köpas från Body Bazaar.

 

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Ekologi, Fair Trade - Rättvisemärkt, Grön hudvård och hårvård, Gröna köp, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Linneas lilla Gröna, Linneas lilla gröna recenserar, Miljö, organic, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fyra ingredienser räcker

  1. Therese skriver:

    Hej Linnea!
    Hittade dig av en slump i nätdjungeln och såg att du skriver om massor av spännande saker bland annat om Black soap från Akoma, den finns att köpa hos Livingthings i Skrapan på Södermalm, där finns även massa andra spännande ekologiska och fairtrademärkta produkter. Välkommen in och Kika:) Färgglada hälsningar Therese, Livingthings

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s