Istället för att slänga – sälj, byt eller skänk bort dina saker

Värt att reblogga efter min radiopremiär igår i P1!

linneaslillagrona

Vad ska man göra med prylar man inte använder längre, felköpta kläder, jeansen som är lite för tighta och därför hamnar längst in i garderoben för att man kanske kommer i dem någon gång, handdukarna som det inte är något fel på men som ersatts av nya och så vidare. De flesta tycker nog att det känns fel att slänga användbara saker men vet inte vad de ska göra av dem. Min lösning på problemet är formeln sälja/byta/skänka.

Sälja

Den enes skräp är den andres skatt och nästan allt går att sälja på Tradera och Blocket. Inte nog med att man blir av med prylar man inte använder man får dessutom betalt för dem. Denna vecka har jag sålt två par jeans som jag inte kommer i längre men jag behållit i förhoppningen att jag kanske kommer i dem igen. Ett par handskar som jag fått av en släkting och…

View original post 361 fler ord

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Linneas lilla Gröna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s