Byt din tandborste i plast mot en i bambu

Färgglada tandborstar i bambu

Färgglada tandborstar i bambu

Ibland är vägen mot ett hållbarare liv kantad av stora beslut som kan vara svåra, ibland är besluten små, enkla och självklara. Att byta sin plasttandborste mot en i bambu är en enkel sak. Dessa färgglada borstar kommer från företaget Humble Brush som står för hållbarhet på flera sätt. Förutom att tandborstarna har komposterbara skaft tillverkade av bambu så är Humble Brush engagerade i global munhälsa och donerar tillverkningskostnaden för varje såld tandborste till det ändamålet. Så för varje tandborste du köper doneras kostnaden för en. Bra va! För barn kan du köpa en komposterbar barntandborste tillverkad av majsstärkelse från JacknJill på JordKlok.se eller en i bambu från Lapland Ecoostore.

Vår gigantiska plastkonsumtion är problematisk av flera anledningar. Plasten tillverkas av råolja och är full av kemikalier. Plast har låååång nedbrytningstid i naturen så om du gräver ner din plasttandborste i jorden och gräver upp den efter sådär 20 år så ser den ganska precis exakt likadan ut. Det beräknas att en vanlig plastflaska tar ca 450 år för naturen att bryta ner. Lite plast återvinns och lite bränns men de mesta plasten blir helt enkelt kvar i omlopp. Att undvika plast är nästintill omöjligt men alla kan se över sin plastkonsumtion och försöka minska den. Att byta ut plasten mot mer hållbara alternativ kallas att plastbanta.

Sköldpaddan Peanut säger tack.

Sköldpaddan Peanut säger tack.

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i CSR, Gröna köp, Hållbar utveckling, Hållbara företag, Hem & hushåll, Linneas lilla Gröna, Linneas lilla gröna recenserar, Miljö, Plastbanta, Rättvisa & hållbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s