Att tänka på inför kräftfesten

Värt att omblogga i kräfttider!

linneaslillagrona

Havskräfta

Så här på hösten duggar inbjudningarna till kräftskivorna tätt. Personligen undviker jag kräftskivor av flera skäl, men mest för att jag har svårt för djurfrosseri. För många är dock kräftorna en efterlängtad delikatess. Linneas lilla gröna är en guide till hållbar konsumtion för den som vill leva lite mer miljösnällt och klimatsmart utan att göra allt för stora avkall på sin livsstil. Därför presenterar jag här några saker som ni kan tänka på för att kräftfesten ska bli så hållbar som möjligt.

Vilka kräftor ska man välja? svenska kräftor eller utländska, signal- eller flodkräftor, kinesiska, amerikanska, turkiska, havskräftor? Vilket är egentligen bäst ur miljösynpunkt?

Det korta svaret är: burfångade havskräftor är det absolut bästa alternativet. Läs gärna om vad Naturskyddsföreningen skriver om bottentrålning av kräftor här. Trålandet förstör havsbotten, skadar kräftorna och fångar urskillningslöst. En studie i Nordsjön visade att så mycket som 88% av fångsten vid trålning…

View original post 250 fler ord

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Linneas lilla Gröna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s