Äntligen en byteshylla!

Byteshyllan, än så länge lite tom men jag hoppas på påfyllning snart.

Byteshyllan, än så länge lite tom men jag hoppas på påfyllning snart.

En sak jag verkligen brinner för är återanvändning och återvinning. Att ta till vara på de saker som redan finns istället för att slänga och köpa nytt som vi tyvärr ägnar oss åt allt för mycket. När jag besöker återvinningscentralen slås jag alltid av hur mycket väl fungerande bra saker som kastas.

Som ni vet så är jag administratör för världens bästa grupp på FB: Bortskänkes/Bytes/Mottages 08-området där Stockholmare kan byta, skänka och ta emot saker. Vi har i skrivande stund 52 000 medlemmar som har fattat det där med hållbar konsumtion.

En sak jag länge velat införa är en bytes/skänkeshylla i mitt hus i Fredhäll. Jag har sett många bra grejer hamna i kärlet för brännbart vilket är jättesynd. Så nu har jag fått hyresvärdens tillstånd och igår hämtade vi en beg Billyhylla (genom bytesgruppen såklart). Tanken är helt enkelt att grannar ska kunna lämna, ta, byta och låna saker som står i hyllan. Kolla gärna med fastighetsvärd eller förenings om möjligheten att sätta upp ett bytesbord eller hylla i ditt hus.

byteshylla2

Annonser

Om Linneas lilla gröna

Specialiserad på utveckling och jämställdhet, brinner för miljö- och rättvisefrågor. Mat, dryck och inredning ligger mig varmt om hjärtat, jag älskar att loppisfynda, laga mat och baka och jag försöker göra det jag kan för att konsumera så miljömässigt hållbart som möjligt. #linneaslillagrona #LinneaHermansen Följ mig på Twitter: https://twitter.com/linneahermansen?lang=sv och Instagram: https://instagram.com/linneahermansen/ Lev grönt!
Det här inlägget postades i Linneas lilla Gröna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äntligen en byteshylla!

  1. Camarillon skriver:

    Hej, hittade din blogg nu. Lite nyfiken, hur har det gått med byteshyllan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s